Kaarsenmaken

Kaarsen zijn al lang niet meer alleen bedoeld als lichtbron. Kaarsen zijn hot! Ze brengen kleur, ze brengen geur, ze brengen sfeer. Een mooie kaars is een onmisbaar element in een eigentijds interieur en vormt altijd een gewaardeerd geschenk. Een ambachtelijk geproduceerde kaars is daardoor een goed verkoopbaar product. Handgemaakt van hoogwaardige grondstoffen, traditioneel of trendy gekleurd, altijd uniek... een ambachtelijke kaars heeft uw klanten zoveel meer te bieden dan de doorsnee fabriekskaars!

De productie van kaarsen is een aantrekkelijk ambacht. Wij leveren alle grondstoffen, apparatuur, gereedschappen en andere benodigdheden voor een zeer kleinschalige of grotere productie. Ook met slechts een geringe investering beschikt u al over uitgebreide mogelijkheden tot het vervaardigen van aantrekkelijke, creatieve kaarsen. De twee belangrijkste methoden voor het maken van kaarsen zijn dompelen en gieten. Maar u kunt bijvoorbeeld ook rollen, snijden, stansen of stapelen. Daarnaast is er een wereld aan mogelijkheden op het gebied van decoreren en verpakken.

Kaarsen dompelen:


Een Dipper voor acht kaarsen wordt met pit bespannen. Spannen kan ook met de hand, maar met de Gildewerk Opspanner gaat het gemakkelijker en gelijkmatiger.

Laat de onderkant contact maken met de was en duw de Dipper met een rustige beweging onder. De Diplift is daarbij een goede hulp.

Hang de Dipper aan de Standy vloerstandaard en pak de volgende.

Smelt de klont paraffine onder de Dipper af in de Finish (afsmelter).

Even dompelen in kleurwas en de kaars heeft een mooie, dek kende kleur.


Kaarsen gieten:


Haal de naald met pit door het rubber stopje en door de mal.

Knoop de pit vast aan de naald. Leg de naald in de groefjes aan de bovenzijde van de mal. Trek aan de onderzijde de pit strak. Schuif het stopje tegen de opening.

Vul de mal met gietmix of een mengsel van gietwas en stearine (meng verhouding 1000 gr gietwas en 150 gr stearine). Een tik tegen de wand van de mal zorgt dat luchtbelletjes opstijgen in de warme was.

De kaars is gestold, maar nog niet hard. U ziet een ‘gietdal’. Prik enkele diepe gaten rond de pit. Laat helemaal afkoelen. Vul het gietdal met was.

De kaars is uitgehard. Geef een paar stevige klappen op de mal. Door aan de naald te trekken haalt u de kaars los.